Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

31ος ΚΜΑ η επόμενη μέρα


Μεγάλος νικητής του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο Κενυάτης, Γέγκο Χίλαρι, ο οποίος έκοψε το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο χαμογελώντας, με χρόνο 2:13.59 (ατομικό ρεκόρ). «Η Αθήνα είναι η τυχερή μου πόλη», τόνισε ο νικητής μετά τον τερματισμό του. O επίσης Κενυάτης Ντίξον ήρθε δεύτερος.

Στις γυναίκες πρώτη πέρασε από το σημείο του τερματισμού η Κενυάτισσα Ρότιτς με χρόνο 2:41.40. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο.

Στους Έλληνες, ο Χριστόφορος Μερούσης τις τελευταίες δέκα ημέρες ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα ίωσης, όμως, αυτό δεν το έκαμψε. Ο δρομέας από την Χίο τερμάτισε πρώτος σε 2.24.09 καταφέρνοντας να βάλει στην πλούσια συλλογή του και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στον Μαραθώνιο.

«Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έκανα. Πέρυσι συμμετείχα πρώτη φορά και μπήκα δεύτερος στο στάδιο και είχα εκπληκτική υποδοχή, αλλά αυτό που έζησα σήμερα ήταν το κάτι άλλο Αυτό που κάνει την νίκη μου πιο σημαντική είναι η αξία των αντιπάλων. Την αφιερώνω τη νίκη στην Χίο», είπε ο Μερούσης.

Στις γυναίκες, η Μάγδα Γαζέα πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, την 10η της στη διοργάνωση, που τη συνδύασε μάλιστα και με τον τρίτο της τίτλο στο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν μάλιστα 3η και στην γενική κατάταξη του αγώνα. Έχοντας ξεχωρίσει από νωρίς, έτρεξε τον αγώνα στον δικό της ρυθμό και τελικά πήρε τη νίκη με χρόνο 2.46.03.

«Με τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορούσα να κυνηγήσω επίδοση αλλά στον ΚΜΑ μετράει η συμμετοχή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η θέση. Οπότε είμαι ικανοποιημένη με την σημερινή μου εμφάνιση», είπε.


Τα σημαντικότερα αποτελέσματα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1  Μάγδα Γαζέα 2:46:03

2  Ντενίζ Δημάκη 2:50:39

3  Ξένια Κατσιμάντου 2:56:22



ΑΝΔΡΕΣ

1 Χριστόφορος Μερούσης 2:24:05

2 Κώστας Πούλιος 2:25:33

3 Δημήτρης Θεοδωρακάκος 2:27:14


Όσον αφορά τα 10 χλμ στους άνδρες πρώτος βγήκε ο Ρώσος, Ισκάντερ Ιαντγκάροφ, ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη. Την πρώτη θέση στην κούρσα των 5 χλμ. κατέλαβε ο Κώστας Νακόπουλος και στις γυναίκες η Κατερίνα Μερούση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου