Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη (1034)


Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη (1034) είναι μια εμπιστευτική υπηρεσία που έχει οργανωθεί από το Πρόγραμμα «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και προσφέρει σημαντικό έργο στο χώρο της ψυχικής υγείας από το Μάιο του 2008, που ξεκίνησε η λειτουργία της. 


Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 21:00, και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπό την εποπτεία ομάδας ψυχιάτρων. 

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη παρέχει: 

· ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη 
· συμβουλευτική 
· επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για την κατάθλιψη, αλλά και για άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας 
· ενημέρωση και παραπομπή, όταν χρειάζεται, σε Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που βρίσκονται στην περιοχή διαμονής του ενδιαφερομένου 

Σε ποιους απευθύνεται; 

Οποιοσδήποτε νιώθει την ανάγκη να μιλήσει και να ζητήσει υποστήριξη για ζητήματα σχετικά με την κατάθλιψη ή γενικότερα θέματα ψυχικής υγείας που απασχολούν τον ίδιο ή πρόσωπα του περιβάλλοντός του, μπορεί να τηλεφωνήσει στη Γραμμή Βοήθειας. 

Αρχές λειτουργίας:
  • Οι συνομιλίες είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές. 
  • Ο χειρισμός των θεμάτων διέπεται από σεβασμό στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα του ανθρώπου που καλεί. 
  • Δεν ζητείται κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο πέρα από εκείνα που είναι απαραίτητα για την παροχή της κατάλληλης υποστήριξης και βοήθειας.

2 σχόλια:

  1. Θερμές ευχαριστίες για την ανάρτηση και τη συμμετοχή στη διάχυση της πληροφόρησης.

    Ε. Λουκή
    Συντονίστρια της Γραμμής Βοήθειας για την Κατάθλιψη - 1034 (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύτιμη η ψυχική μας υγεία σε τέτοιους καιρούς! γιατί είπαμε, νους υγιής εν σώματι υγιεί, αλλά με όλα αυτά που ζούμε δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να αρρωστήσει... κι αν δεν έχεις την ψυχική σου υγεία, πού διάθεση για να φροντίσεις το σώμα σου... πολύ σημαντικές τέτοιες προσπάθειες, τις έχουμε όλοι ανάγκη. keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή