Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Oscar Pistorius... σκότωσε την σύντροφό του

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Oscar Pistorius συνελήφθει χθες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας έπειτα από το θανάσιμο τραυματισμό της συντρόφου του στο σπίτι τους στην Πρετόρια. 

Η Διοικητής της αστυνομίας Sarah Mcira στις δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε, ότι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον τόπο του εγκλήματος είχε πυροβοληθεί στο χέρι και το κεφάλι. 

Τα ακριβή αίτια του θλιβερού συμβάντος δεν έχουν διευκρινιστεί. Αναφέρετε πάντως απο ανεπίσημες πηγές ότι ο Pistorius πέρασε την σύντροφό του για ληστή που επιχείρησε να μπει στο σπίτι. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Erika Gibson δημοσιογράφου της εφημερίδας Beelt, η Νότιος Αφρική είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη εγκληματικότητα στον κόσμο και πολλοί απο τους πολίτες της έχουν όπλα στην κατοχή τους. Πολλά από αυτά παράνομα αν και η νομοθεσία για οπλοκατοχή στην Νότια Αφρική είναι πολύ αυστηρή. 

Ο 26χρονος γνωστός και ως “blade runner” είδε την δημοτικότητα του να εκτοξεύεται μετά την συμμετοχή του στον ημι-τελικό των 400m των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012, αφού ήταν ο πρώτος ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια αθλητής που πήρε μέρος σε ολυμπιακούς αγώνες. 



References:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου