Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών... Προσοχή στις νέες διαδρομές των 5 & 10 χλμ.



Αγγίζουν τους 8.000 οι δρομείς που θα δώσουν τον παρών την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, ενώ άλλοι τόσοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα 10χλμ, αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα με τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.  Αναλυτικά:


Αγώνας 5 χιλιομέτρων:

Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ έχει νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και νέα ώρα εκκίνησης. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8:00πμ από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά της αλέας του Ζαππείου, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη ( Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης.

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.


Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου. 


Χάρτης διαδρομής 5 χλμ.



Αγώνας 10 χιλιομέτρων:

Στις 9.05 θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10χλμ από την ίδια αφετηρία με τον αγώνα των 5χλμ, επίσης κατά κύματα. 

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου. 

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει, επίσης, από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.


Χάρτης διαδρομής 10 χλμ.





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου