Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μόσχα η επόμενη μέρα


14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου


Έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου για το 2013 και τη παράσταση για ακόμα μία φορά έκλεψε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt με τα τρία χρυσά μετάλλια, αν και χωρίς παγκόσμιο ρεκόρ αυτή τη φορά.

Συγχαρητήρια αξίζουν και οι Έλληνες αθλητές για την προσπάθειά τους. Αναλυτικά οι "επιτυχίες" των αθλητών μας:

10. Δημήτρης Τσιάμης Τριπλούν 16.66μ.

10. Λούης Τσάτουμας Μήκος 7.98μ.

10. Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ 5.65μ.

10. Κώστας Μπανιώτης Ύψος 2.25μ.

12. Αθανασία Πέρρα Τριπλούν 13.75μ.

13. Νικόλ Κυριακοπούλου Επί κοντώ 4.45μ.

13. Αντώνης Μάστορας Ύψος 2.26μ.

15. Νίκη Πανέττα Τριπλούν 13.69μ.

16. Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ 20χλμ. βάδην 1:23.48

17. Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας 200μ. 20.56.

19. Κώστας Δουβαλίδης 110μ. εμπόδια 13.55

20. Τόνια Στεργίου Ύψος 1.83μ.

23. Σοφία Υφαντίδου Έπταθλο 5894β.

23. Μαρία Μπελιμπασάκη 200μ. 23.46

29. Πόπη Αστροπεκάκη Μαραθώνιος 2:47.12

32. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 20χλμ. βάδην 1:33.42

- Στέλλα Ηρώ Λεδάκη Επί κοντώ NM

Το μεγάλο μπράβο αξίζουν όλοι οι αθλητές μας είτε κατάφεραν να πλησιάσουν τα ατομικά τους ρεκόρ πραγματοποιώντας μία καλή εμφάνιση, είτε έμειναν μακριά από το καλό τους εαυτό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να κάνουμε σύγκριση με παλαιότερες καλύτερες εποχές που η επιστροφή των αθλητών μας από το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς συνοδευόταν και από πλήθος μεταλλίων. 

Κάθε φουρνιά είναι μοναδική και αυτό γιατί εκτός από το ταλέντο των αθλητών θα πρέπει να βλέπουμε και τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτό ταλέντο προσπαθεί να επιβιώσει και να ανθήσει.

Το θέμα είναι πως μπορούμε ή καλύτερα αν θέλουμε να βοηθήσουμε ότι έχει να κάνει με κομμάτι του αθλητισμού, όχι μόνο στο επίπεδο πρωταθλητισμού αλλά και του μαζικού αθλητισμού. Σίγουρα οι συνθήκες είναι δύσκολες, όταν δεν υπάρχουν χρήματα για σημαντικότερους τομείς της κοινωνίας όπως υγεία, παιδεία κλπ, πως θα βρεθούν κονδύλια για αναπτυξιακά προγράμματα και μακροχρόνια πλάνα σε θέματα όχι και τόσο μείζονος σημασίας.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να γίνουν, που ίσως να αλλάξουν λίγο την παρουσία των Ελληνικών αποστολών στις μεγάλες διοργανώσεις. Αν όχι να επιστρέψουμε στα τόσα μετάλλια τουλάχιστον να έχουμε μία καλύτερη εμφάνιση των αθλητών μας, πιο κοντά στα ρεκόρ τους, που θα μας δίνει και μερικές θέσεις ακόμα στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Το τι πρέπει να γίνει είναι μία άλλη συζήτηση που αν ξεκινήσει σίγουρα θα ακουστούν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους μας. Ας ξεκινήσει μία οργανωμένη προσπάθεια από την ομοσπονδία ώστε αρχικά να έρθουν οι προπονητές σε επαφή μεταξύ τους ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν ιδέες, προπονητικά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ίσως έτσι ξεκινήσει η επιστροφή στις επιτυχίες.

Μην ξεχνάτε ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μέρος πολιτισμού και παιδείας για κάθε χώρα είναι και μία διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε...



με εκτίμηση 
Κωστικιάδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου