Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τι να προσέξετε στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνών





Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμεινε για την κλασική διαδρομή...
Που πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας την ημέρα του αγώνα.
  • Λόγω της μεγάλης συμμετοχής (ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τις 9500) οι εκκινήσεις θα γίνουν τμηματικά όπως τα τελευταία χρόνια. Ο σχεδιασμός των τμηματικών εκκινήσεων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην εκκίνηση του Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 και επαναλήφθηκε το 2011, θα εφαρμοστεί από την Οργανωτική και στον 30ο ΚΜΑ το πρωί της 11ης Νοεμβρίου. Η εκκίνηση θα δοθεί με το σύστημα “Wave start”, δηλαδή οι αθλητές θα ξεκινούν «κατά κύματα  και όχι όλοι μαζί. Έτσι θα δημιουργηθούν 7 blocks εκκινήσεων (και 7 διαδοχικές εκκινήσεις) με στόχο να προστατευθεί η ασφάλεια των αθλητών, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, από πιθανή πτώση κάποιου αθλητή.
Προσοχή: Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να πάρουν θέση στα blocks που έχουν προκαθοριστεί με βάση τον αριθμό που τους έχει δοθεί. Οι δρομείς που θα αλλάξουν αυθαίρετα block, δεν θα βρουν την κατάταξή τους στα τελικά αποτελέσματα!
  • Πολλές αλλαγές και καινοτομίες περιλαμβάνουν οι δυο αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ. που θα διεξαχθούν στις 11 Νοεμβρίου 2012. Φέτος για πρώτη φορά οι δυο αγώνες δεν θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα αλλά με διαφορά 45΄, από ξεχωριστά σημεία ενώ θα εφαρμοστεί και η τμηματική εκκίνηση των συμμετεχόντων (ανά block) όπως γίνεται και στο Μαραθώνιο Δρόμο. Επίσης μια νέα διαδρομή έχει οριστεί για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ ενώ μικρές αλλαγές θα εφαρμοστούν και στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Πιο αναλυτικά η εκκίνηση του Αγώνα 5χλμ θα δοθεί στις 08:30 και το νέο σημείο αυτής θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ και στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων προς Κηφισιά.

  • Η νέα διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ είναι η εξής:
    Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ – δεξιά Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (προς Σύνταγμα) – αριστερά Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας (στο ύψος της Βουλής και στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από Συγγρού προς Σύνταγμα) – αριστερά Αθανασίου Διάκου (στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Λ. Βασ. Αμαλίας – αριστερά Αρδηττού (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) – δεξιά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου.

    Σας παραθέτω και τους χάρτες των 5 & 10χλμ. ώστε να έχετε μία καλύτερη αντίληψη των διαδρομών:

    Route for 5 Km

    Route for 10 Km

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου