Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, η επόμενη μέρα.



  Μαζική η συμμετοχή στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που διεξήχθη χθες Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012. Ο αριθμός των δρομέων που συμμετείχε στα 5, 10χλμ και την Κλασική διαδρομή άγγιζε τις 26.000 που αποτελεί ρεκόρ.

  Τα βλέμματα όλου του διεθνή τύπου ήταν στραμμένα στην Ελλάδα και όχι αυτή την φορά για τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν.

  Μία διοργάνωση που ήταν πολύ καλά οργανωμένη σε όλους τους τομείς και ένα απίστευτο εορταστικό κλίμα.

  Αθλητές, γονείς με τα παιδιά τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών αναμεμιγμένοι σε ένα ποτάμι που κυλούσε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με καλή διάθεση και χαμόγελα στα πρόσωπα, μία ανάσα από την μιζέρια και ένας τόνος αισιοδοξίας. Μια μέρα μακριά από τα προβλήματα και τις σκοτούρες.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκλονιστική ήταν και η συμμετοχή των θεατών. Οι δρόμοι γύρω από το Καλλιμάρμαρο γέμισαν από κόσμο, πολίτες της πόλης και όχι μόνο που επέλεξαν να πάρουν μέρος σε αυτή στην γιορτή, από νωρίς το πρωί χειροκροτώντας και επευφημώντας τους αθλητές των 5 και 10 χιλιομέτρων.

  Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητής της Κλασικής διαδρομής για τους άνδρες, για δεύτερη φορά στην  καριέρα του όπως και το 2010, ο Κενυάτης Ράιμον Μπετ με χρόνο 2.11’35”. Αντίστοιχα στις γυναίκες νικήτρια ήταν η επίσης Κενυάτισσα  Γιάντα Κονσαλατέρ με χρόνο 2.40’.00”.

  Από ελληνικής πλευράς για τους άνδρες ο Μιχάλης Παρμάκης, όπως και το 2010 έτσι και φέτος κατάφερε να στεφθεί πανελληνιονίκης καταλαμβάνοντας μάλιστα την 9η θέση στην γενική κατάταξη του Μαραθωνίου με χρόνο 2. 21’ 56”.

  Αντίστοιχα για τις γυναίκες η νίκη πήγε στην Μάγδα Γαζέα που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ένα χρόνο μετά από την γέννηση της κόρης της.

  Δυστυχώς από την διοργάνωση δεν έλειψαν τα δυσάρεστα, ένας άνθρωπος 59 ετών μετά τον τερματισμό του στα 10 χιλιόμετρα ένοιωσε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του. Αν και η επέμβαση των γιατρών της διοργάνωσης ήταν άμεση και ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, δυστυχώς εξέπνευσε μισή ώρα μετά.

  Σε δύο ακόμα Κενυάτισσες αθλήτριες που έτρεχαν την Κλασική διαδρομή χρειάστηκε να γίνει προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, όπου όλα ευτυχώς πήγαν καλά.

  Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς σε όσους δούλεψαν για το αποτέλεσμα διοργανωτές, χορηγούς αλλά και τους εθελοντές που η βοήθειά τους ήταν καθοριστική.

  Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνετε καλύτερη διοργάνωση με περισσότερες συμμετοχές και καλύτερες επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου